Oboljenja i poremećaji rada kardiovaskularnog sistema, kao što su povišen krvni pritisak, trigliceridi i holesterol, koji su najčešći uzročnici moždanog i srčanog udara, već uveliko u cijelom svijetu poprimaju obilježja epidemije. Kao što je poznato, visok krvni pritisak više nije problem i bolest samo starih ljudi, kao što je to ranije bilo sluačj, već i mladih, kod kojih se oboljenje i problemi javljaju već u 35.godini života. 

 

 

 

Kako nastaje hipertenzija?

Na pojavu hipertenzije utiču nezdrave životne navike, loša ishrana i velika izloženost stresu, pa je s razlogom sve više prisutan visok krvni pritisak na nervnoj bazi. Oboljenje je vrlo neugodno i iz godine u godinu progresira te uzima danak kod sve mlađe populacije. Glavni problem predstavlja to što su simptomi hipertenzije vrlo teško uočljivi i često prelaze nezapaženo sve do trenutka kada nastanu teška sistemska oštećenja u organizmu. 

Proizvodnja kapsula od liofiliziranog srijemuša 

 

 

Trajno povišen krvni pritisak koji se definiše vrijednostima iznads 140/90 mmHg naziva se arterijska hipertenzija, od koje pati svaki četvrti stanovnik naše planete. Upravo na osnovu uzroka razlikuje se Esencijalna hiperetenzija (koja je nepoznatog uzroka i dijagnostikuje se kod 95 % svih slučajeva i Sekundarna hipertenzija (kod koje je uzrok poznat), a odnosi se na oboljenje bubrega, nadbubrežne žlijezde, hipofize, štitaste žlijezde, upotreba kontraceptivnih tableta…

 

 

Nevažno na oblik i uzroke, oba oblika hipertenzije zahtjevaju ozbiljan pristup i adekvatno liječenje. Kada se kaže krvni pritisak, upravo se misli se arterijski krvni pritisak, koji zavisi od snage srčanog mišića koji ubacuje krv u arterije pod velikim pritiskom, od količine krvi i od otpora koji krvni sudovi pružaju. U farmaceutskom smislu postoji mnogo lijekova kojima se visok krvni pritisak tretira, i kojim lijekovima se ta bolest u određenoj mjeri drži pod kontrolom. Međutim, uzimanjem sintetičkih lijekova, u velikoj mjeri se truje vlastiti organizam i oštećuju organi, naoročito jetra. Važno je napomenuti da uzimanje tih lijekova ne liječi bolest, tj.visok krvni pritisak, već samo utiče na posljedice, a uzrok problema nažalost, ostaje neriješen. 

 

Proizvodi Srijemuš La Vita i kardiovaskularni sistem

Kapsule od srijemuša i Biljne kapi su proizvedene po posebnoj tehnologiji kako bi se sačuvala sva nutritivna i ljekovita svojstva ove fenomenalne biljke, a to su alin, alicin i ahoin. Ovo su izuzetno nestabilni hemijski spojevi i u dodiru sa kiseonikom, svjetlošću i toplotom isparavaju i gube se sve ljekovitosti ove divlje biljke. Baš iz tog razloga, naš tim je osmislio i patentirao posebni tehnološki proces u kojem se biljka istog trenutka od branja zamrzava i liofilizira, te se na taj način dobija ekstrakt liofiliziranog srijemuša u kojem su svi ti hemijski spojevi stabilizovani i sačuvani, te samo na taj način, korisnik može biti apsolutno siguran da unosi sve ljekovitosti Srijemuša. 

Svi drugi načini i pokušaji da se sačuvaju ljekovitosti ove biljke nemaju efekta na zdravlje, na taj način možete dobiti samo ukusan gastronomski efekat, ali ne i zdravstveni. Upravo na ovaj način se obezbjeđuje dosutpnost svih dragocijenih sastojaka srijemuša tokom cijele godine. Zato proizvodi Srijemuš La Vita koji su dobijeni prema posebnom i jedinstvenom tehnološkom postupku, mogu da se koriste i kao preventiva i kao dodatak ishrani, uz pomoć kojih se već za dva mjeseca kontinuirane upotrebe mogu osjetiti drastična poboljšanja. Jedan od najvećih uticaja Srijemuša na zdravlje je upravo njegovo efikasno čišćenje krvi od nagomilanih otrova, masnoća, holesterola i triglicerida. Sobzirom da krv hrani i sve naše organe, neophodno je da pazimo čime hranimo tu našu krv i da je povremeno – preventvno čistimo, kako bismo na taj način sačuvali sve naše organe i cjelokupni organizam .

 

 

 

 

Brojne studije potvrđuju izuzetan uticaj Srijemuša na snižavanje visokog krvnog priitiska. Studija objavljena u International Journal of Molecular Sciences ukazuje na Antiterogena svojstva Allium ursinum liofilizata: Uticaj na homeostazu lipoproteina i srčane biomarkere u hiperholesterolemičnih zečeva.

Kompletnu studiju možete pročitati na https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5000681/

Studija je zasnovana na liofilizatima Allium Ursinuma (Srijemuša) što ukazuje na neophodnost liofilizacije lista Srijemuša kako bi se sačuvali svi ti nestabilni sumporni spojevi koji su zapravo i zaslužni za efikasno čišćenje krvnih sudova, u suprotnom, ukoliko koristite neke druge dodatke ishrani koji nisu dobijeni postupkom liofilizacije, male su vjerovatnoće da ćete imati efekte na zdravlje, stoga budite uvijek obazrivi i oprezni prilikom odabira dodataka ishrani koji želite koristiti za vase zdravlje.

S obzirom da su naši proizvodi dobijeni posebnom tehnologijom koja obuhvata i liofilizaciju, možemo sa ponosom da stanemo izanaših proizvoda koji na najefikasniji i najprirodniji način doprinose svim efektima na zdravlje koje potvrđuju I zvanične – naučne studije. Kapsule od Srijemuša su jedini i kao takav jedinstven proizvod kako na našem tržištu, tako i na inostranom.

 

Jedna kapsula dnevno ima dejstvo kao da ste pojeli do 10 svježih listova srijemuša, te na taj način omogućavate svom organizmu preventivno čišćenje krvi tokom cijele godine bez obzira na činjenicu da je svježi Srijemuš dostupan samo 2 mjeseca tokom godine, mi smo sa ovim proizvodom omogućili njegovu dostupnost tokom cijele godine. Još jedna posebnost ovih kapsula je što priliko gutanja, nemate bojazni od neprijatnog mirisa koji ima srijemuš, kao i svaki bijeli luka i na taj način kapsulu možete popiti u bilo koje doba dana . 

 

Uticaj Srijemuša na zdravlje

Proizvodi Srijemuš La Vita ne čiste samo krv, već i jetru, žuč, želudac i crijeva. Djelotvorno i snažno djeluju na crievne parazite i sprječavaju infekcije sluzokože crijeva. Čisteći krvne sudove od holesterola i drugih štetnih materija, tako će spriječitit aterosklerozu, sniziti krvni pritisak i povećati elastičnost krvnih sudova, štiteći cijeli kardiovaskularni sistem. Na taj način naši proizvodi detoksikuju cijeli organizam, jačaju imunitet i usporavaju proces starenja.

 

Ne zaboravite da je u prirodi lijek za sve bolesti, ali samo onda kada nismo previse zakasnili, zato na vrijeme brinite o sebi i svom zdravlju, jer samo tada priroda ima najjače dejstvo.