Sve ono što revitalizuje tijelo, podmlađuje, olakšava i liječi, nalazi se u samoj prirodi. Istinska snaga i moć koja nam daruje priroda su nezamijenjivi i dragocijeni. Treba samo prepoznati njen zov, prići joj sa prave strane i iskoristiti njene čarobne moći. Vođeni ovakvim zakonima života, na tom tragu smo došli do ideje da proizvodimo proizvode od divlje biljke Srijemuš i tako je i nastao brend Srijemuš la vita. Uz pomoć ovih naših proizvoda se adekvatno objezbjeđuju sva ljekovta svojstva ove vrhunske biljke i to tokom cijele godine. U narodnoj medicini još odavno je poznato da mnogi prirodni proizvodi izuzetno dobro i pozitivno utiču na smanjenje i normalizaciju krvnog pritiska. Tu se ubrajaju razne vrste povrća i voća, ali i mnoge vrste prerađenih plodova i listova od domaćeg i divljeg bilja. Bijeli luk spada među najpoznatije i najbolje borce protiv visokog krvnog pritiska.

Naučno dokazano, 20 puta jača biljka od bijelog luka jeste njegov bliski i divlji rođak koji raste u šumama. Naime radi se o samonikloj biljci Srijemuš ili kako je u narodu najčešće zovu medvjeđi ili divlji bijeli luk.

 

 

Naši djedovi i bake koji su živjeli na selu, znali su da vanjština počinje od unutrašnjosti. I oni su dobro znali da ova biljka odlično smanjuje visok krvni pritisak, holesterol i trigliceride, te su uvijek hvalospjevno pričali o ovoj biljci. Iz tog razloga ne čudi što su prije odlaska kod ljekara u proljeće prvo mjsec dana konzumirali srijemuš i ostavljali bez teksta svoje ljekare, koji ipak posle duge zime očekuju zapuštena tijela svoih pacijenata. Naravno, dobre rezultate su imali samo oni koji su ga konzumirali.

Sa proljećem uvijek dolaze prve delicije koje možemo ubrati u prirodi, maslačak, mladi crveni luka, zelena salata, a u periodu između marta i kraja aprila, u dubokim i čistim šumama može se pronaći i srijemuš. Jedina mana ove čudotvorne biljke je u tome što je ima samo mjesec dana u toku godine. Kada procvjeta, biljka više nije toliko ukusna za upotrebu. Listovi se mogu stavljati u razna ulja, sijeckati, kiseliti, zamrzavati i sušiti, ali na ovaj način se ne mogu sačuvati njegova ljekovita svojstva. Svoju ljekovitost srijemuš duguje brojnim eteričnim uljima, vitaminu C, vrijednim mineralima, karotenu, bjelančevinama. mastima i alicinu. Ovaj karakterističan sastojak ima snažna antibakterijska svojsta i ona mu daju prepoznatljiv ukus i miris poput bijelog luka.

Srijemus La Vita

 

Kao što smo rekli, glavni sastojak srijemuša je alin, koji se pomoću fermenta alinaze pretvara u dragocjeni alicin, jedno od najsnažnijih elemenata u prirodi. Međutim, onog trenutka kad se list ubere, alicin počinje da se gubi. U dodiru sa vazduhom počinje oksidisati, a zatim se razgrađuje i time se njegova ljekovitost gubi veoma brzo, skoro 2 procenta na sat. U praksi srijemuš biljka u toku 24 sata izgubi polovinu svojih ljekovitih svojstava, a za 48h ona nestaju u potpunosti.

 

Kako se rodila ideja o proizvodima Srijemuš La Vita?

Iz tog razloga, berući ga i uživajući u listovima mladog srijemuša, mi smo došli na ideju da najadragocijenije njegove sastojke, a prije svega moćni alin, sačuvamo u vidu kapsula i biljnih kapi. Odmah smo se bacilli na posao i počeli prikupljati kako naučna znanja, tako i osposobljavati valstitu laboratoriju sa pratećim sadržajem. Sam proces pravljenja kapi počinje već tokom berbe, u šumi, kada se svježe ubrani listovi srijemuša odmah ubacuju u posebne posude sa ledom i na taj način se pristupa momentalnom zamrzavnja svježe ubranih listova, te se dalje proizvodnja nastavlja u posebno za to opremljenim prostorijama.

Sve veća potreba brzog i nezdravog života nas je podstakla da na najkvalitetniji način pristupimo proizvodnji jedinstvenih proizvoda na našem tržištu od divlje i izuzetno ljekovite biljke Srijemuš koju nažalost nemamo priliku da konzumiramo tokom cijele godine. Baš iz tog razloga smo imali motiv da sačuvamo sve njegove ljekovite sastojke i tako su i nastali naši proizvodi Srijemuš La Vita dobijeni posebno osmišljenom i patentiranom tehnologijom.

 

medjveđi luk Srijemuš La Vita

 

Zašto baš Srijemuš?

1. Najprije jer se radi o divljoj i ljekovitoj biljci na čiji rast nema uticaj čovjek već isključivo i jedino priroda. Samonikla je ljekovita biljka, ne uzgaja se i samim tim na njoj nema nikakvih pesticida ili nekih drugih otrova, već samo i isključivo ono što mu je priroda podarila.

2. Srijemuš je biljka koja je još 90. godina proglašena za 4 planetarne biljke u svijetu, te je i to jedan od ključnih razloga zbog kojih smo se upustili u ovako jednu ozbiljnu proizvodnju.

3. A kako smo nacija sa izuzetno velikim zdravstvenim tegobama kardiovaskularnog sistema, a kako je Srijemuš biljka za koju naučne studije potvrđuju fenomenalno djelovanje na snjižavanje visokog krvnog pritiska, smanjenje holesterola i triglicerida, te biljka koja na najefikasniji i najprirodniji način čisti krv, a samim tim preventivno onemogućava nastanak težih zdravstvenih oboljenja kardiovaskularnog sistema, imali smo neiscrpni motiv da radimo upravo sa ovom biljkom. Kao veliki zaljubljenici prirode rukovodimo se i da je lijek isključivo u nama i u prirodi oko nas i to je zvjezda vodilja našeg tima koji je sa velikom ljubavlju iznjedrio proizvode Srijemuš La Vita koji su jedinstveni na našem tržištu.

Majka priroda je farmaceut, a listovi, kora, zrna, cvjetovi, sjeme i korijeni biljaka njezini su lijekovi.