NAGRADA RUSKE FEDERACIJE I VOLGA UNIVERZITETA TEHNOLOGIJE

Posebna nam je čast i zadovoljstvo objaviti da smo sa svojom biološkom inovacijom, patentom - Kapsule od liofiliziranog srijemuša   osvojili i Specijalnu nagradu Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije, kao i Volga Univerziteta tehnologije na Moskovskom međunarodnom salonu inovacija i tehnologije "Archimedes" koji je održan od 24.marta do 27. marta 2020. godine. 

Tom nagradom je naš proizvod prepoznat kao patent, poseban vidi inovacije - biološke inovacije koja ima izuzetan značaj za razvoj nauke. Poseban se akcenat stavlja u smjeru proizvodnje što kvalitetnijih proizvoda od divjeg ljekovitog bilja. 

Posebna nam je čast da su Ruska Federacija i Volga Univerzitet tehnologije prepoznali kvalitet naših proizvoda kroz posebno osmšljen tehnološki postupak koji je i doprineo stvaranju ovako kvalitetnog proizvoda i očuvanju svih ljekovitih nutritijenata ove vrhunske biljke. 

Ovo je dokaz velike posvećenosti našeg tima u stvaranju bioloških inovacije sa vrhunskim kvalitetom kako bismo na što efikasniji način sačuvali sve ljekovitosti divljih biljaka i na taj način omogućili njihovu upotrebu velikom broju ljudi jer samo na taj način je moguće što prirodnije očuvati svoje zdravlje.