20230422 124728

 

Kapsule od liofiliziranog srijemuša su petentirani dodatak ishrani od divlje, izuzetno ljekovite biljke Srijemuš (Allium Ursinum) koja raste na našem podneblju. Naš tim je nakon dugogodišnjeg istraživanja i rada uspio da osmisli poseban tehnološki postupak koji je iznjedrio ovaj jedinstveni proizvod koji kao takav ne postoji ni u svijetu, te stoga možemo sa ponosom konstatovati da je BiH zemlja koja je samim tim i inovator ovako jedne vrhunske ideje u oblasti zdravlja, a koja se u potpunosti oslanja na prirodne resurse naše države.

 

 

 

Bez lažne skromnosti, sa zadovoljstvom možemo reći da smo proizveli ekstrakt ljekovitog srijemuša koji od danas možete jednostavno popiti u samo jednoj kapsuli. Na taj način ste obogatili svoj organizam sa izuzetnim antioksidansima, mineralima i vitaminima koji dokazano čiste krv i jačaju kompletan kardiovaskularni sistem, a pri tome imaju i dejstvo prirodnog antibiotika. Samo jedna kapsula dnevno, mijenja do 10 svježih listova srijemuša, te smo na taj način omogućili korištenje ljekovitih nutritijenata ove biljke tokom cijele godine, a ne samo u periodu mart-april kada je srijemuš prisutan u svježem stanju u prirodi.

Više o procesu proizvodnje pogledajte na videu 

 

 

Zašto su naše kapsule od liofiliziranog srijemuša tako jedinstvene?

Najprije jer smo nakog dugogodišnjeg istraživanja uz podršku raznih stručnjaka iz tih oblasti, kao i uz podršku raznih naučnih studija, osmislili kako i na koji način stabilizovati sve te hemijske aktivne sastojke ove vrhunske biljke koji zapravo i doprinose njegoj ljekovitosti. Upravo ti hemijski spojevi su i zaslužni zašto je srijemuš tako cijenjena biljka, ali nažalost, oni su izuzetno nestabilni i u dodiru sa kiseonikom i toplotom, isparavaju, te je bilo izuzetno izazavno osmisliti tehnološki proces u kojem biste uspjeli stabilizovati sve te spojeve i na taj način proizvesti dodatak ishrani koji u svemu može zamjeniti svježu biljku.

 

 20220430 125225

 

Naš kompletan proizvodni postupak  je izuzetno složen i skup, ali je sa druge strane to bio jedini način da dobijemo ekstrakt srijemuša koji je zadržao sve ljekovite sastojke svježe biljke.

Na taj način smo omogućili da tokom cijele godine imamo proizvode od Srijemuša koji u svemu odgovaraju svježoj biljci, stim što su naše kapsule koncentrovaniji oblik svježe biljke jer je izolovana voda, te tako jedna kapusla ima istu vrijednost kao da ste pojeli do 10-ak svježih listova srijemuša, što je sasvim dovoljna dnevna nutritivna vrijednost za preventivno čišćenje krvi i održavanje kompletnog kardiovaskulrnog sistema i zdravlja uopšte.

Posebno osmišljenom tehnologijom, sačuvali smo sve aktivne principe i nutritijente koji doprinose ublažavanju različitih tegoba i liječenju oboljenja kardiovaskularnog sistema, zgrušavanja krvi koji za posljedicu ima moždani udar ili infarkt, bolesti srca, krvnih žila, trombova i problematici krvotoka uopšte.

 

 Kapsule od srijemuša Srijemuš La Vita

 

Stoga, po prvi put se na našem tržištu mogu naći proizvodi koji u sebi sadrže sve ljekovite fitonutritijente ove vrhunske divlje biljke, a od sada ih možete koristiti i u kapsulama bez bojazni da će se u ustima zadržati neugodan miris srijemuša (divljeg bijlog luka).