MAST OD SRIJEMUŠA - PRIRODNI ANTIBIOTIK KOJI POMAŽE KOD PROŠIRENIH VENA, UPALJENIH VENA, BUBULJICA I OPUŠTANJA MIŠIĆA -

Srijemuš zahvaljujući svom antimikrobnom i antivirusnom djelovanju ima izuzetnu moć kao prirodni antibiotik što potvrđuju razne studije; - Neprijatan miris srijemuša pokazuje veliku količinu sumpornih jedinjenja koje sadrži ova biljka, a naučne studije iz Njemačke potvrđuju da ih srijemuš ima 4 i po puta više od običnog bijelog luka. - Hemijski prekursori ovog mirisa su skupina spojeva na bazi ugljika koji sadrže sumpor, poznati kao sulfoksidi. Jedan broj njih nalazi se u listovima divljeg češnjaka, a najčešći su methiin, alliin i isoalliin.
mast od srijemuša za život bez proširenih vena

Organski, potpuno prirodni sumpor u ulju od liofiliziranog srijemuša od kojeg pravimo mast od liofiliziranog srijemuša uz ostale dodatke biljaka doprinosi: Sumporna jedinjenja se gube sušenjem, zato ova mast dobijena uljem liofiliziranog srijemuša ima tako jako dejstvo jer je u potpunosti sačuvan prirodni – organski sumpor ( ovo je kao msm prah)

1. Riješavanju uapljenih vena jer ima protivupalno dejstvo;

2. Riješavanju proširenih vena - dermalno hrani kožu i zidove krvnih sudova – utičući da se ojačaju zidovi proširenih vena i da proširenja koja su vidljiva na nogama ili drugim dijelovima kože potpuno nestanu;

3. Pomaže kod kapilara

4. Sumporna jedinjenja u srijemušu čiste kožu od otrova i svojim prirodnim antibiotskim djelovanjem pomaže riješavanje bubuljica i akni;

Velike količine magnezijuma u srijemušu koji je liofilizacijom sačuvan u ulju i masti pomažu kod:

1. Opuštanja mišića

2. Otklanjanju grčeva u nogama, bolova u zglobovima i natečenih nogu

3. Mnogo je bolja iskoristivost magnezija ako se unosi preko kože i na taj način se takođe jača mišić srca i krvni sudovi; Riješava se hormonalni disbalans

4. Pomaže kod glavobolja i migrena ( namazati na sinuse) Velike količine C vitamina u srijemušu doprinose da ovo ulje i mast od liofiliziranog srjemuša utiču na regeneraciju kože i podmlađivanje – napraviti kremu protiv bora

 

 

Kako nastaju biljne kapi Srijemuš La Vita

Biljne kapi Srijemuš La Vita (Tincturae) su pravljene od liofiliziranog lista srijemuša koji se bere u srcu netaknute prirode. Kao što smo rekli, glavni sastojak srijemuša je alin, koji se pomoću fermenta alinaze pretvara u dragocjeni alicin, jedno od najsnažnijih elemenata u prirodi.

 

Međutim, onog trenutka kad se list ubere, alicin počinje da se gubi.

U dodiru sa vazduhom počinje oksidisati, a zatim se razgrađuje i time se njegova ljekovitost gubi veoma brzo, skoro 2 procenta na jedan sat. U praksi srijemuš biljka u toku 24 sata izgubi polovinu svojih ljekovitih svojstava, a za 48h ona nestaju u potpunosti. Iz tog razloga, berući ga i uživajući u listovima mladog srijemuša, mi smo došli na ideju da najadragocijenije njegove sastojke, a prije svega moćni alin i ahoin, sačuvamo posebno osmišljenom tehnologijom proizvodnje.

Proces proizvodnje Biljnih kapi Srijemuš La Vita

Sam proces proizvodnje kapi počinje već tokom berbe, u šumi, kada se svježe ubrani listovi srijemuša odmah zamrzavaju posebnim postupkom suvog leda, zatim se zamrznuti sadržaj sortira i rasporjeđuje u liofilizator koji u zamrznutom stanju na -40C dehidrira vodu iz biljke. Nakon toga se pristupa kriomljevenju i vodenoalkoholnoj ekstrakciji. Dalji proces, miješanje, praćenje temperature posuda u kojima se nalaze liofilizirani srijemuš sa vodeno-alkohonimm rastvorom, ekstrakcija bez dodira sa vazduhom i pakovanje, odvija se prema tačno utvrđenom redosljedu i postupku. Upravo na ovaj način se obezbjeđuje dosutpnost svih dragocijenih sastojaka srijemuša tokom cijele godine.

 

Srijemus La vita proizvodnja

 

Zato biljne kapi Srijemuš La Vita, dobijene prema posebno osmišljenom tehnološkom postupku, mogu da se koriste i kao preventiva i kao dodatak ishrani, uz pomoć kojih se već za dva mjeseca kontinuirane upotrebe mogu osjetiti drastična poboljšanja.

 

Biljne kapi Srijemuš La Vita

Stari recepti su bili jednostavni – potopi se bilje u rakiju. Tradicija se poštuje, ali postoje i precizniji propisi jer se sve biljne vrste ne ekstrahiraju etanolom istog postotka. Ovo je jedan od tradicionalnih način uz novi tehnološki postupak liofilizacije kako bi se iz biljke na što kvalitetniji i što potpuniji način ekstrahovali svi ljekoviti sastojci srijemuša jer to i jeste razlog pravljenja naših biljnih kapi i kapsula. Stoga sa zadovoljstvom možemo reći da su ove kapi najsavršeniji način da sve ljekovitosti ove fenomenalne, divlje biljke imamo tokom cijele godine, bez obzira što srijemuš imamo samo tokom marta i aprila mjeseca.